Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΘΕΙ ΤΟ Δ.Δ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΕ Δ.Δ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ


Πριν λίγες μέρες έγινε στον Δήμο μας μια ημερίδα με θέμα την ζωή και τον αγώνα του καπετάν Άγρα (Σαράντη Αγαπηνού) υπό την αιγίδα του Δήμου Κρύας Βρύσης.
Δυστυχώς δεν παραβρέθηκε αρκετός κόσμος , όχι μόνο πολίτες αλλά και πρώην Δήμαρχοι , πρώην σύμβουλοι αλλά και σημερινοί σύμβουλοι.
Λίγος κόσμος τίμησε με την παρουσία του τον άνθρωπο που αγωνίστηκε εδώ στον τόπο που ζούμε εμείς σήμερα.
Αυτόν που αγωνίστηκε στον βάλτο αντιμετωπίζοντας τόσες δυσκολίες, κρύο, ζέστη, υγρασία, κουνούπια, ελονοσία και περισσότερο τους Βούλγαρους κομμιτατζήδες από τους οποίους και απαγχονίστηκε στις 7 Ιουνίου του 1907
Αυτόν τον ΗΡΩΑ που άφησε την λαμπρή καριέρα του στρατιωτικού στην Αθήνα και ήρθε στον βάλτο να αγωνισθεί για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας , για τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εμείς.
Και εμείς τι κάνουμε για αυτόν; Τίποτα απολύτως εκτός απο μια προτομή που ΘΑ στηθεί κάπου στον Δήμο, σε κάποια κεντρική πλατεία.
Εγώ κάνω μια πρόταση. Μια πρόταση που στο πρόσωπο του ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ θα τιμήσουμε και όλους τους συντρόφους του. Να μετονομασθεί ο Δήμος από ΔΗΜΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ σε ΔΗΜΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ. Ελάχιστος φόρος τιμής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου